Glassdoor ve Indeed gibi platformların arkasındaki şirket olarak da bilinen 50 milyar dolar değerlemeye sahip Recruit Holdings, Blockstack PBC’ye stratejik bir yatırım yaptı.

Merkezi olmayan bilgi işlem ağı ve uygulama ekosistemi olan Blockstack’in arkasındaki Blockstack PBC, Recruit Holdings’ten stratejik bir yatırım aldı. Recruit bu satın alıma Blockstack’in STACK token’larını da anlaşmaya dahil etti. Blockstack’in Hashkey Group ve SNZ gibi Asyalı firmaların desteğini aldıktan sonra gelen bu yatırım Blockstack’in Japon pazarına açılmasına yardımcı olacak.

Blockstack PBC CEO’su Muneeb Ali konuyla ilgili olarak: “Recruit’in yardımı ile Japon geliştiricilere ulaşmayı ve geliştirici kütüphanelerimizi ve teknolojimizi onlara tanıtmayı planlıyoruz. Hali hazırda Japonya’da duyuruya eşlik eden whitepaper’ımızın Japonca bir sürümü zaten var.” ifadelerini kullandı.

Ali’ye göre, ABD’deki girişimler, pazara girerken genellikle Japon firmalarla ortaklık kuruyor. Bu, girişimlerin, yerel firmalarla olan iş ilişkilerini ve uzmanlıklarını güçlendirmelerini sağlıyor. Blockstack PBC’nin neden bir sonraki pazar olarak Asya’yı seçtiğine de değinen Ali, “Asya muhtemelen kripto için en büyük pazardır” dedi.

Recruit Holdings blockchain ve kripto para birimi projelerine yatırım yapmak için 25 milyon dolarlık blockchain fonu başlattığını duyurmuştu. Şirket bir süredir ABD’nin blockchain pazarında aktif bir ol oynuyor.