Japonya merkezli yerel bankalar HokkokuBank ve Kono Shinkin Bank, bir çeşit yerel dijital para birimi girişimini hayata geçiriyor.

Girişim puan sistemine dayalı olacak. Başlangıçta, toplum gönüllü hizmetleri ile puan alan kişiler, bunları blokzinciri destekli bir uygulama olan Tochitsuka aracılığıyla yerel mağazalarda harcayabilecekler. Tochitsuka uygulamasının geliştiricisi Digital Platformer, kullanıcıların puanları kullanabileceği 50’den fazla perakende satış noktasına kaydoldu. Ayrıca çözümü diğer bölgelerde de başlatmayı planlıyor.

Digital Platformer, perakende satış noktaları ve banka arasındaki verileri paylaşmak için blokzinciri kullanarak maliyet tasarrufu sağlıyor. Bu yılın başlarında HokkokuBank’ın bir yan kuruluşu olan QR Investments, Digital Platformer’a yatırım yapmıştı. Girişim ​​aynı zamanda dijital kimlik hizmeti de sağlıyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Japonya’da stablecoin ihracını destekleyen yeni bir mevzuat yürürlüğe girdi. HokkokuBank da yıl sonuna kadar mevduat destekli stablecoin çıkarmayı planlıyor.

BCTR Rapor: “Yeni Ticaret Biçimleri: Merkez Bankası Dijital Parası (CBDC) Üzerine Değerlendirme Raporu”

KaynakLedger Insights