Japonya’da Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi stablecoin’lerle ilgili kısıtlamaların 2023’te ‘yeniden ele alınacağı’ kaydedildi.

Yerel haber ajansı Nikkei’nin haberine göre Japonya, 2023 yılı itibarıyla stablecoin’lere ilişkin (yabancı ve ihraç edilenler) ülke sınırları içerisindeki yasağı sonlandırabilir. İlgili adımın ilk etapta geri bildirimlerin toplanması esaslı olduğu ve kısa adı FSA olan Japonya’nın Finansal Hizmetler Kuruluşu tarafından atılacağı belirtiliyor.

Söz konusu haberde stablecoin kullanımının uluslararası havalelerin daha hızlı ve ucuz hale getireceğinin de altı çiziliyor. Japonya’da 2022 yılının Haziran ayında (erken bir tarihte), bankacılık dışı kurumların stablecoin ihracı yapmasına yönelik yasa tasarısı parlamentodan geçmişti.

Doğu Asya ülkesinde yasalaşan kararla paralel olarak yerel kripto para borsalarında herhangi bir stablecoin hizmeti verilmiyor. 2023 yılında atılacak esneklik adımları ile birlikte kripto para ticaret hacminin de önemli düzeyde artabileceği ifade ediliyor.

Son olarak Japonya’da kripto konulu regülasyonlara yönelik hareketlilik hakim. 15 Aralık’ta kripto şirketlerinin token kaynaklı kazançlarına vergi şartını kaldırmaya yönelik bir önerge, iktidar partisi tarafından olumlu karşılanmıştı. Ayrıca ülkede yasal düzenleyiciler tarafından daha önceki tarihlerde, bazı stablecoin’lerin kullanımının olumsuz taraflarını ele alan bir dizi metin yayınlanmıştı. İnişli çıkışlı bu ortamda Japonya’da stablecoin’lerin geleceğinin nasıl şekilleneceği merakla izleniyor.

KaynakAMBCrypto