Mercari, Japonya’nın aylık 22 milyon aktif kullanıcısı olan dijital bit pazarı platformu, bu yılın Haziran ayına kadar kullanıcıların bitcoin ile ürün satın almasına izin vermeyi planlıyor.

Bitcoin ile yapılan ödemeler, şirketin Tokyo merkezli blockchain yan kuruluşu Mercoin tarafından gerçekleştirilecek. Mercari’de fiyatlar Japon Yeni olarak görüntülenmeye devam edecek, ancak uygulama kullanıcıları rapora göre piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parası olan bitcoin ile ödeme yapabilecekler.

Mercoin, bitcoin’i satıcıya yen olarak transfer eden bir aracı olarak hizmet vermek ve fiat para birimiyle yapılan satışlarda olduğu gibi işlem ücretleri almayı planlıyor. Kullanıcıların aynı miktarda ücret ödeyip ödemeyecekleri henüz belirsiz.

Mart 2023’te Mercari, kendi bitcoin borsasını başlattı ve kullanıcıların uygulama üzerinden banka hesap bakiyelerini, satış gelirlerini ve platformdaki satış aktivitelerinden kazanılan ücretsiz puanları kullanarak bitcoin satın almalarına izin verdi.

KaynakTheBlock