JPMorgan’a göre, merkeziyetsiz finans ve NFT’lerde yakın zamanda yaşanan toparlanma olumlu olsa da henüz güçlü değil.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri Perşembe günü yayımladığı bir raporda, “DeFi/NFT faaliyetlerindeki son canlanmanın olumlu bir işaret olduğundan şüphemiz olmasa da, bu konuda heyecanlanmak için henüz çok erken olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. Rapora göre bunlar, canlanmanın yalnızca geçici işaretleri.

Neredeyse iki yıllık bir yavaşlamanın ardından NFT satış hacmi ve DeFi toplam değeri son aylarda artış gösterdi. İyileşme, DeFi/NFT faaliyetinin orta vadeli seyri açısından en kötünün arkamızda olabileceğine dair bir iyimserlik yarattı, ancak analistlere göre bu konuda iyimser olmaya başlamak için henüz erken.

Bunun nedeni olarak da bir kısmı merkezi olmayan borsalar aracılığıyla iletilen, artan kripto ticaret faaliyeti göz önüne alındığında, DeFi’deki bir miktar toparlanmanın doğal olması olarak gösteriliyor. Analistler, Lido liderliğindeki likit staking’in, spot bitcoin ETF onayına ilişkin heyecanın ortaya çıkmasından çok önce, 2023’ün başlarından bu yana DeFi’nin gelişmesine yardımcı olduğunu da belirtmeden geçmedi.

Analistlere göre Aptos, Sui, Sei, Celestia ve Blur gibi yeni blockchain’lerinin, DeFi protokollerinin ve NFT platformlarının ortaya çıkması cesaret verici. Yaklaşan Ethereum güncellemelerinin blockchainin ölçeklenebilirlik sorunlarını çözebileceğini ve muhtemelen hakimiyetini sürdürebileceğini, ancak bu yükseltmelerin zamanlaması ve etkinliğinin belirsizliğini koruduğunu da eklediler.

KPMG, kripto para borsası FTX’in çöküşünü mercek altına aldı

KaynakThe Block