Kuzey Amerika ülkesi Kanada’da blockchain farkındalığını artırma esaslı bir rapor yayımlandı.

Standing Committee on Industry and Technology (Sanayi ve Teknoloji Daimi Komitesi) tarafından hazırlanan rapor “Blockchain Technology: Cryptocurrencies and Beyond” (Blockchain Teknolojisi: Kripto Para Birimleri ve Ötesi) başlığını taşıyor.

Blockchain Technology: Cryptocurrencies and Beyond, genel itibarıyla blockchain teknolojisinin şeffaf bir şekilde gerçekleştirilebilen büyük hacimli işlemlere yönelik potansiyeline vurgular içeriyor. Gelişen bir teknoloji olduğunun altı çizilirken inovasyon ve verimlilik kazanımları sağlama konusunda büyük bir potansiyele sahip finansal hizmetler, sağlık hizmetleri, seyahat gibi farklı endüstriler, eğlence, tarım ve ekonominin daha birçok sektöründe etkileyici bir büyüme kaydettiği belirtiliyor…

Kanada’da potansiyel uygulamaların sunduğu fırsatlar ve risklerin yanı sıra teknolojiyi yönetmek için gereken düzenleyici çerçeveden bahsediliyor. Önemli ekonomik olanaklar sağlamasına ek olarak teknolojiyi kullanmanın daha büyük fırsatlar sağlayama potansiyeline dair iyimser bakış açısı da öne çıkıyor.

Rapor, “Blockchain Teknolojisi ve Kripto Para Birimlerinin Açıklaması”, “Blockchain Ağlarının Özellikleri”, “Blockchain Uygulamaları”, “Kripto Para Dışı Uygulamalar”, “Kamu Sektörü Uygulamaları”, “Finansal Blockchain Uygulamaları”, “Kanada’da Blockchain” gibi başlıklar içeriyor. Ekosistemin durumu, regülasyonlar, Stablecoinler gibi alanlarda da detaylara yer verildiği görülüyor.

Bu son derece spesifik raporu buraya tıklayarak indirebilir ve inceleyebilirsiniz. PDF formatında ve İngilizce dilindedir.