Program geçtiğimiz Ekim ayında Kenya’daki küçük ölçekli çiftçilere sunulmuştu.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan The Lemonade Foundation, Lemonade Crypto Climate Coalition isimli blockchain tabanlı parametrik ürün koruma sayesinde Kenya’da hem çiftçilerin aracısız ödeme almasını sağladı hem de tarım ürünlerini sigortaladı. Kayıt yaptıranların yararlanabildiği mahsul koruma programı geçtiğimiz Ekim ayında bölgedeki küçük çiftçilere sunulmuştu.

The Lemonade Foundation’ın yanı sıra projenin diğer ortakları Avalanche, Chainlink, DAOstack, Etherisc, Hannover Re ve Pula şeklinde.

Söz konusu çözümde akıllı sözleşmeler kullanıldı ve herhangi bir aracıya gereksinim duyulmaksızın önceden kayıt olmuş 7 binden fazla çiftçinin doğrudan ve hızlı ödeme alması sağlandı. Ödemeler sezon sonunda yapılırken Lemonade’e göre akıllı sözleşmelerin kullanılması aynı zamanda maliyetler düşürüldü ve aylarca süre alan karmaşık bir süreçten kaçınıldı.

Çiftçiler Ekim-Ocak arası dönemde mahsullerini güvenceye almanın yanı sıra ödeme alma aşamasını basitleştirmiş oldu. Nakit para transferleri, alan verimi verilerine göre otomatik olarak işlenci ve doğrudan çiftçilere gönderildi.

Lemonade Foundation direktörü Shai Wininger, “Ortaklarımızla birlikte çalışmak ve merkezi olmayan teknolojilerin Kenya’daki küçük çiftçiler üzerindeki gerçek etkisini görmek inanılmaz ölçüde cesaret verici,”  diyerek şöyle devam ediyor: “Bağımsız akıllı sözleşmeleri tetikleyen, yalnızca bir hak talebini işleme maliyetini neredeyse sıfıra indirmekle kalmayıp, aynı zamanda müşterilerimiz için en iyi deneyimi sağlayan, son derece doğru veri modelleri oluşturduk. Bu ilk aşamanın ötesine geçmekten ve daha da fazla çiftçiye en çok ihtiyaç duydukları anda kritik finansal korumaya erişim sağlamak için ölçeklendirmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.”

KaynakFintech Global