ABD’de ünlü isimlerin gerçekleştirdiği tartışmalı kripto para tanıtımları davalara konu olmaya devam ediyor…

Kripto para birimi EthereumMax (EMAX), ilk kez geçtiğimiz Ekim ayında gündeme gelmiş ve 318 milyon takipçili Kim Kardashian, Instagram hesabından yaptığı paylaşıma karşılık aldığı 250 bin doları mali yükümlülük esasıyla bildirmediği için 1,26 milyon dolar ceza ödemişti.

1,26 milyon dolarlık ödeme ile ilgili olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), TV yıldızını projeyi Instagram’da tanıtması için kendisine 250 bin dolar ödendiğini açıklamamakla suçlamış, Kardashian ise konuya itiraz dahi etmeden söz konusu cezayı ödemişti.

Son olarak geçtiğimiz haftalarda boksör Floyd Mayweather, ABD-Miami’de katıldığı bir Bitcoin etkinliğinde EthereumMax yazılı bir t-shirt giymiş ve oldukça dikkat çeken bu gelişmenin ardından bazı eleştiriler almıştı.

Bu gelişmelerin ardından her iki isme, söz konusu kripto parayı ‘teşvik ettikleri’ iddiasıyla ABD-Kaliforniya’da dava açıldı, ancak yargıç bunu reddetti. Yargıç Michael Fitzgerald, belirsizliklere işaret etti ve ‘yatırımcıların makul hareket etmelerinin beklendiğini’ kaydetti.

Öte yandan iddiaların değiştirilerek yeniden dava açabileceği bildirildi.

Davacıların avukatları, yüksek profilli ünlülerin kripto para projesinin kurucu ortakları Steve Gentile ve Giovanni Perone ile token fiyatını yükseltmek için iş birliği yaptığını öne sürmüştü.

SEC Başkanı Gary Gensler konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu dava, ünlülerin veya kitleleri etkileyebilen kişilerin kripto varlık menkul kıymetleri dahil olmak üzere yatırım fırsatlarını desteklemesinin, bu yatırım ürünlerinin herkes için doğru olmadığını hatırlatıyor” diyerek şöyle devam etmişti: “Yatırımcıları, bir yatırımın potansiyel risklerini ve fırsatlarını kendi finansal hedefleri ışığında değerlendirmeye teşvik ediyoruz.”

KaynakDecrypt