Metaverse’e yönelik olası gelişime dair dikkat çekici bir iddia geldi. İşte detaylar…

KPMG’nin Avustralya şubesine göre şirketlerin birbirleri ile yapacakları milyonlarca dolarlık anlaşmaların buluşma noktası yakında metaverse olabilir. Bu kapsamda metaverse’ü büyütecek asıl faktörün bireysel tüketicilerden ziyade şirketler olacağını vurgulayan şirket, devrimsel teknolojinin iş modeline nasıl dönüşebileceğini araştırıyor.

KPMG’nin KPMG Futures’tan sorumlu ortağı James Mabbott’a göre şirket, işletmeler ve tüketicilerin birbirleri ile daha etkili şekilde etkileşime geçebileceği yeni yollar bulma konusunda metaverse’de büyük bir potansiyel görüyor.

Mabbott, “Şirketten şirkete bağlamında gerçekten ilginç uygulamalar göreceğimizi düşünüyorum,” diyerek ekliyor: “hatta paranın tüketici güdümündeki katılım yerine asıl buraya akacağına inanıyorum…”

Fırsatlar…

Metaverse’ün şirketlere yeni etkileşim yollarına ek olarak yeni gelir yolları sağlayacağına inandığını da kaydeden Mabbott, “Asıl yapmak istediğimiz, bu teknolojiyle hizmetlerimizi sunma şeklimizi temelden değiştirebilecek yeni iş modelleri ve yeni varlıklar oluşturma fırsatlarını keşfetmek.” diyerek sözlerini noktalıyor.

Son bir detay olarak KPMG, Avustralya’nın KPMG Futures ekibinde “metaverse vadeliler başkanı” ünvanlı yeni bir pozisyon oluşturarak Web3 dünyasına ilgisini bir kez daha gözler önüne serdi.

KaynakWARC