Kripto para ekosistemi tarafından gerçekleştirilen marka iş birlikleri artış göstermeye devam ediyor. Özellikle son dönemde, geniş kitlelere hitap eden futbol endüstrisiyle kurulan ortaklıklar da oldukça dikkat çekiyor.

Dünya genelinde bilinirliğini artırmaya devam eden kripto para ekosistemi, farklı sektörlerdeki aktörlerle geliştirdiği kurumsal iş birlikleriyle ciddi adımlar atıyor. Geniş taraftar grupları ve kapsamlı yayın gelirleriyle dikkat çeken futbol endüstrisi de kripto para ekosistemi ile yapılan ortaklıklarla öne çıkmayı sürdürüyor. Böylesi bir dönemde değerlendirmelerde bulunan BitMEX CEO’su Stephan Lutz, BitMEX-Milan iş birliğinin yanı sıra futbol endüstrisi ortaklıklarının önemine dair görüşlerini açıkladı.

Milan’ın yenilikçi yüzü: BitMEX iş birliği 

“BitMEX olarak, kurulduğumuz günden bu yana sektörümüzü derinden etkileyen olumsuzluklardan kaçınmaya gayret ediyoruz. Bu noktada, pazarlama alanında attığımız adımlar ve geliştirdiğimiz yaklaşımlarla fark yaratmaya odaklanıyoruz. Başarıyla ilerleyen AC Milan iş birliği için doğru zaman ve doğru yer tanımlamasını kullanıyoruz. Mevcut konjonktür itibarıyla yeni bir yapılanma süreci içerisinde olan kulüp bir dizi değişiklikten geçiyor. Özellikle son dönemde atılan adımlarla ayağa kalkan ve kazanan bir takım imajına bürünen Milan, yeni sahibiyle önemli atılımlar gerçekleştiriyor. San Siro ekibi bu yeni dönemde gerçekleştirdiği BitMEX iş birliğiyle de tüm taraftarlarına farklı ve yeni bir bakış açısı yansıtıyor. Tüm bunlar ışığında, kripto para platformları ve spor takımları arasında yapılan ortak çalışmalar yaygınlaşmaya devam ediyor.

Futbol ve kripto endüstrisi kazanma tutkusunu bir araya getiriyor

Hem futbol hem de kripto para ekosistemi, kazanma tutkusunun zirvede olduğu alanlar olarak öne çıkıyor. Öte yandan, sporcuların uzun yıllar boyunca deneyim kazanan eğitimli bireyler olması da iyi traderlar’ın eğitim alanına verdiği önemi yansıtıyor. Bu ortak noktalar futbol endüstrisine yönelik bakış açısını da olumlu yönde etkiliyor. BitMEX sahip olduğu kaynaklarla özel trade stratejileri geliştiriyor, bu stratejileri uygulanması sürecinde profesyonellere, kurumlara ve traderlar’a hizmet veriyor. Ayrıca, iki alanda da kısa süreli galibiyetlerin ötesinde istikrarlı bir işleyişle diğer aktörleri geride bırakmak gerekiyor. Bu yüzden söz konusu birlikteliğin sadece görünürlük üzerine kurgulanmadığını aynı zamanda arka planda derin bir hikâyenin de olduğunu söylemek mümkün.

“Alanda yeni iş birliklerini görmemiz oldukça mümkün”

2021-2022 sezonunda başlayan AC Milan iş birliği, BitMEX’in Asya’daki başarılı açılımın ardından Avrupa’daki görünürlüğü artırmak adına büyük önem taşıyor. Bir yandan Avrupa insanın futbola olan düşkünlüğü, diğer bir yandan İtalya’nın kripto trading’i açısından umut veren pazarlar arasında yer alması ciddi bir potansiyeli de beraberinde getiriyor. Sahip oldukları düzenleyici kurumlar, finansal okuryazarlık oranı ve eğitimli bir kullanıcı tabanı İtalya’yı önemli bir pazar hâline getiriyor. İtalya’nın dev kulübü Milan ile birlikte buradaki piyasaya giriyor olmamız; geliştirdiğimiz stratejilerin planlamasını ve zamanlamasını doğru biçimde yaptığımızı gösteriyor. Tüm bunlara bakarsak her geçen gün alanda yeni iş birliklerini görmemiz oldukça mümkün.

İş birlikleri gelecek adına neler vaat ediyor?

Futbol endüstrisi ile yapılan iş birliklerinde, öncelikli olarak kendimizi futbol takımlarının taraftarlarına doğru şekilde anlatmamız gerekiyor. Çünkü endüstriyi ayakta tutan taraftar grupları aracılığıyla kripto paralar, NFT’ler ve finansal okuryazarlıkla ilgili önemli adımlar atılabilir. Sektörün kripto ekosistemi daha yakından tanıması adına da spesifik hedeflemelere yönelik çeşitli projeler geliştirilebilir.

Bu noktada, geliştirilen iş birliklerinin yalnızca görünürlük üzerine kurgulanmaması ve kripto para ekosisteminin felsefesini doğru biçimde yansıtması gerekiyor. Bu anlamda doğru markalara doğru zamanda doğru yatırımların yapılması gerekiyor. Sektördeki paydaşlar olarak, futbolun birleştirici gücü sayesinde kolaylıkla daha geniş kitlelere ulaşılabilir, marka bilinirliğini artırma noktasında da önemli adımlar atabiliriz. Böylelikle kripto para ekosistemi ve futbol endüstrisinin itici güç olarak birbirlerini  desteklemesini sağlayabiliriz.”