Kripto para sektörünün öncü şirketlerinden Tether, kişisel gelişimi teşvik ederek dijital beceri gelişiminin daha erişilebilir olmasını sağlayacak bir eğitim girişimi olan Tether Edu’yu duyurdu. Tether’in eğitim kolu Tether Edu, şirket tarafından desteklenen çeşitli küresel eğitim programlarının koordinasyonunun sorumluluğunu üstlenecek.

 

Tether Edu, sektörün öncüleri ve uzmanlarıyla iş birliği yaparak blockchain eğitiminin yanında tasarım, yapay zekâ, kodlama ve daha birçok dijital eğitim alanını da kapsayacak. Program aynı zamanda hibrit kurslar, özel atölye çalışmaları ve ustalık sınıfı programları sunacak. Platform, belirli dijital endüstrilerdeki en son trendleri uygulayan akıllı bir eğitim ortamı sağlayacak.

 

Tether Edu özellikle; Afrika, Latin Amerika, Orta Doğu, Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Asya’daki gelişmekte olan pazarlara odaklanacak fakat dünya genelindeki diğer pazarları da kapsayacak.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tether CEO’su Paolo Ardoino “Tether Edu, gelişmekte olan pazarları güçlendirmeye odaklanarak dünya çapında dijital eğitimi yönlendirme konusundaki kararlılığımızda ileriye doğru bir atılımı temsil ediyor. USDt gibi finansal araçların sadece işlem araçları olmadığına, aynı zamanda ekonomi tarihini yeniden yazabilen katalizörler olduğuna inanıyoruz. Tether Edu, bu yolculukta refahı ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için temel taşı görevi görüyor. Eğitim, katılımcılara temel dijital beceriler kazandırarak bilgi eksikliklerini kapatmayı, bireyleri güçlendirmeyi ve ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Tether Edu gibi eğitim girişimleri yalnızca zihinleri zenginleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda küresel ölçekte ekonomik güçlenmenin ve refahın temellerini de inşa ediyor.” dedi.