İspanyol futbol kulübü RCD Espanyol, kripto para birimlerini bir ödeme şekli olarak kabul eden ilk LaLiga takımı olacak.

Gelecek sezondan itibaren futbol kulübünün taraftarları Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), SNACK ve diğer altcoinler ile bilet, yiyecek ve belirlenen diğer hizmetleri satın alabilecekler. Yeni ödeme seçeneğinin Espanyol’a entegrasyonu, Crypto Snack ile kurulan ortaklık sayesinde mümkün oldu.

İş birliği bir sponsorluk anlaşması olarak lanse ediliyor ve RCD Espanyol’un CEO’su Mao Ye Wu; “Bu ortaklık, hem saha içinde ve dışında hem de harika tesislerimizde bizleri ziyaret eden tüm taraftarlarmız için büyük avantajlar sunacak. Bu adımla geleceğin değil, bugünün öncüsü oluyoruz.” dedi.

Ortaklık, spor ekosistemindeki büyümeyi ve yönetim kurulu genelinde dijital para birimleriyle olan ilişkiyi de ortaya koyuyor. Espanyol ve Crypto Snack arasındaki ortaklık, kripto para piyasalarının yeni pazarlara açılmasını tetikleyecek gibi gözüküyor.

Crypto Snacks CEO’su Stuart, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Ortaklık, kulübü yepyeni bir pazara açıyor; Espanyol taraftarlarına SNACK ve diğer kripto para birimlerini kullanarak takımlarını desteklemek için eğlenceli ve verimli bir yol sunuyor. Crypto Snack için kripto para birimlerini gelecek olarak gören bir kulüple ortak olma şansı çok özel. RCD Espanyol, sadece SNACK’in değil, tüm kripto topluluğunun değerini temsil ediyor.”

Katar’da yapılacak Dünya Kupası’nda FIFA’nın resmi değişim ortağı olarak adlandırılan Crypto.com’un yanı sıra Algorand, resmi blok zinciri protokolü olarak belirlendi. Kripto varlıkları ve futbol dünyası arasındaki bağlantının genişlemesiyle, iki dünyanın yakın gelecekte birbirine sıkı sıkıya bağlı olarak büyümesini bekleyebiliriz.