ABD’li ünlü NBA oyuncusu LeBron James, Blockchain teknolojisi hakkında konuştu.

Los Angeles Lakers forması giyen ‘ikonik’ NBA oyuncusu LeBron James, blockchain teknolojisine dair konuştu. “Blockchain teknolojisi ekonomimizde, sporumuzda, eğlencemizde, sanat dünyamızda ve birbirimizle etkileşimimizde devrim yaratıyor,” diyen James, bu kapsamda gençliğini kastederek ‘dezavantajlı’ toplulukların geride kalmasını istemediğini ve bu amaçla çaba göstereceğini kaydetti…

Artık kariyerinin son dönemecine giren basketbolcunun bir okulu bulunuyor. Bu okula işaret eden James, öğrencilerin bu gelişmekte olan pazar hakkında bilgi ile donatılacağını, bu dezavantajlı gençlere (suç oranı yüksek bir çevrede yaşayan gelir düzeyi düşük bireyler, vb) hayatlarına olumlu yönde etki edecek ve ‘uzun vadeli bir stratejinin parçasını oluşturacak’ şekilde blockchain teknolojisinin temellerinin öğretileceğini belirtiyor.

Şu sıralar başka NBA takımları ile takası da gündemde bolca yer edinen 37 yaşındaki James, dijital dünya ve teknolojiye son derece ilgili. Bu noktada 2009 tarihli bir Sports Illustrated raporu, eski NBA oyuncularının yüzde 60’ının emekliye ayrıldıktan sonraki beş yıl içerisinde iflas ettiği sonucu ile dikkat çekmişti. Ayrıca eski NFL oyuncularında söz konusu oranın yüzde 80’e yakın olduğu bilgisi mevcut.
Kariyerleri süresince elde ettikleri büyük servetlere karşın orantısız harcamaları ve bu doğru yatırımları tercih etmemeleri, söz konusu verilerin arkasındaki temel gerekçeleri oluşturuyor. En nihayetinde ise Blockchain gibi yenilikçi alanlar, son yıllarda sporcuların emeklilik sonrası dönemlerine ilişkin yoğun ilgi alanları arasında konumlanıyor.

James ise apayrı bir yerde, ünlü isim geçtiğimiz Şubat ayında 1,2 milyar dolarlık vergi öncesi kazanca ulaşmıştı. Böylesine yüksek profilli bir tablonun bir kısmının ilerleyen süreçlerde blockchain endüstrisine katkı sağlama ihtimali, ekosistem açısından önem taşıyor.