Danimarka merkezli popüler oyuncak şirketi Lego ile video oyunu yapımcısı Epic Games arasındaki metaverse odaklı yeni iş birliği duyuruldu.

İkonik plastik blokları ile dünyanın en popüler oyuncak şirketleri arasında yer alan Lego, Epic Games’in desteğini arkasına alarak metaverse’te konumlanacak. Bu kapsamda dijital pazarlara adım atılması ve Lego’nun finansal büyümesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Henüz çok fazla detay bilinmemekle birlikte Fortnite gibi kitleleri peşinden sürükleyen yapımlara imza atan Epic Games, Lego için ürünlerin tüketicilere sunulması esasıyla sanal dünyalarda çeşitli varlıklar oluşturacak. Ek olarak çocuklara güvenli sanal alanlar sunulması da öne çıkan öncelikler arasında.

Konuya ilişkin açıklamasında ego CEO’su Niels Christiansen, “Mağazalarda tüketicileri Lego evrenine nasıl dâhil edeceğimizi çok iyi biliyoruz. Lego marka evrenine girme hissini dijital olarak da yaratmak için çok çalışıyoruz.” Dedi.

Geçen yıl Epic Games’e 2 milyar dolarlık yatırımda bulunduğu da bilinen Lego, yazılım mühendislerinin sayısını artırma planlarını da kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu noktada yeni işe alımlara başlanmış, hatta şirketin CEO’su Christiansen, dijital yolculukta yeteneklerini geliştirdiklerini ve istihdam yarattıklarını kaydederek bunu Lego’nun en büyük yatırımı olarak ifade etmişti.

Son olarak uzmanlara göre Microsoft gibi şirketlerin metaverse’e kaynak ayırma konusundaki çekincelerini açıkça gösterdikleri bir dönemde Lego’nun adımı büyük önem taşıyor.

Kaynakepic games