Lizbon’da düzenlenen NEARCON ’23, NEAR ekosistemi için dönüm noktası niteliğinde bir etkinlikti ve üç gün boyunca çığır açan ortaklıkların yanı sıra yapay zeka ve açık web konularına odaklandı.

NEAR’ın kurucu ortağı ve CEO’su Illia Polosukhin, kullanıcıların varlıklarını, verilerini ve yönetimlerini kontrol ettiği bir interneti vurgulayarak NEAR’ın bu vizyondaki rolünü sergiledi. NCON token’ının lansmanı, Polygon ve EigenLayer ile ortaklıklar ve blockchain birlikte çalışabilirliği için LayerZero ile entegrasyon önemli özellikler arasındaydı.

Etkinlikte ayrıca bir hackathon, Ethereum geliştiricileri için NEAR Veri Kullanılabilirliği Katmanı gibi önemli duyurular, Web3 düzenleme sorunları üzerine tartışmalar ve yapay zekanın yönetişim ve çalışmadaki rolünü araştıran “AI is NEAR” bölümü de yer aldı.

Bu yılki NEARCON’da dikkat çeken noktalardan birisi de Web3’teki Kadınlar etkinliğiydi. Etkinlikte kapsayıcılığı teşvik etmeye odaklanılırken kadınların blockchain sektörüne yönelik katkıları vurgulandı. Etkinlikte alanının uzman isimleri kadınların sektördeki varlığını güçlendirmeye yönelik stratejileri tartışmak üzere bir araya geldi.

3 gün süren etkinliğin son gününde EigenLayer ve LayerZero’nun NEAR ile entegrasyonları duyuruldu. Bununla birlikte duyurulan birçok yeni ekosistem haberinin yanı sıra NEAR kurucu ortağı ve CEO’su Illia Polosukhin ve Polygon kurucu ortağı Jordy Baylina özel bir oturum gerçekleştirdi. İki ekosistem arasındaki işbirliğinin masaya yatırıldığı oturumda ikili zincirler arası etkileşimleri geliştirmek ve blockchain güvenliğini birleştirmek için sıfır bilgi kanıtlarına odaklanıldı.

Etkinlik, NEARCON ’23’ün iş birliğine dayalı ve açık bir web geleceğine olan bağlılığını yansıtan bir kutlama partisi ile birlikte yönetişim ve NEAR dijital kolektifine odaklanarak sona erdi.