DAO Maker CEO’su Chris Zaknun, Logan Paul’un Crypto Zoo projesine alternatif bir oyunu 30 günde yaptı…

Logan Paul, son yılların en sansasyonel internet ünlülerinden biri. YouTube’daki videolarının ardından Instagram’da da etkisini artıran ünlü isim, şov dünyası için önemli figürlerden. Aynı zamanda girişimci kişiliğiyle de tanınan Paul, NFT’lere yönelik ilgiye dair erken bir tarihte, Ağustos 2021’de Crypto Zoo adlı bir proje duyurmuş, NFT ve token satışları üzerinden toplamda 10 milyon doların üzerinde gelir elde etmişti.
Bununla birlikte vadedilen oyun bir türlü gelmedi, en nihayetinde fenomen isimden ‘geliştiriciler kodu alıp ortadan kayboldu’ şeklinde bir suçlama geldi. Geliştiriciler ise ödeme almadıkları yanıtıyla karşılık vermişti…

Bu çalkantılı olaylar dizisinin çok sonrasında DAO Maker CEO’su Chris Zaknun, Logan Paul’un Crypto Zoo projesine alternatif bir oyunu 30 günde yaptı. Daha önce “Crypto Zoo’yu inşa etmek 30 gün sürüyor. Bunu kanıtlamak için inşa edeceğim” diyerek bir nevi Logan Paul’a ‘taş’ atan Zaknun, projenin bu hafta yayında olacağını bildirdi.

Eleştirmenlere göre bir dolandırıcılık hikayesinden başka bir şey olmayan Crypto Zoo’dan esinlenen yapım Degen Zoo adıyla gelecek.

Degen Zoo adıyla geliyor

Farkındalık esaslı bir yapım olarak nitelendirilen Degen Zoo, içerisinde nesli tükenmekte olan 120 farklı türü içeren bir NFT koleksiyonu içeriyor. Böylelikle kapitalizmin hayvanların neslinin tükenmesi üzerindeki etkisini simüle ediyor.

Ne kadar ilgi görür bilinmez ama Crypto Zoo’yu ve arkasındaki isim Logan Paul’u tekrar gündeme taşıyacağına şüphe yok.