Orbital, yatırımı şirketlerin blok zinciri ve fiat ödeme kanallarını tek bir platformda benimsemelerine yardımcı olmak için kullanacak.

Küresel işletmeler için Londra merkezli bir geleneksel finans ve kripto çözümleri platformu olan Orbital, Golden Record Ventures önderliğindeki aşırı talep gören bir yatırım turunda 5,8 milyon Euro topladı. Şirket operasyonun, kurucuların büyük çoğunluğunun elinde tuttuğu cazip bir değerleme ile yapıldığına dikkat çekti.

Turun katılımcıları arasında New Form Capital, GSRV, Psalion ve Luminous Futures yer aldı. Yatırım, 2017’de Londra’da kurulduğundan bu yana kârlı bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Orbital’in ilk kurumsal sermaye artışına işaret ediyor.

Orbital, bir dizi geleneksel ödeme ve global FX çözümünün lisanslı sağlayıcısı, ancak alışılagelenden farklılık gösterdiği nokta, kripto ödemeleri için de lisanslı olması, özellikle de sınır ötesi ödemelerde sabit paralar(stablecoin) için ticari kullanım durumlarına odaklanması.

Orbital, geleneksel, global işletmelerin, özellikle de gelişmekte olan pazarlardakilerin stablecoin’lerin yanında diğer büyük kripto para birimlerini ve geleneksel para birimlerini mevcut ödeme akışlarına entegre etmelerini sağlamak için fiat ve kripto işletme hesaplarını bir araya getiriyor. API’leri aynı zamanda, stablecoin ödemeleri için gömülü finans çözümü işlevi de görüyor.

Orbital, Financial Conduct Authority tarafından Birleşik Krallık’ta yetkili bir ödeme kuruluşu ve Estonya’da sanal para birimi hizmet sağlayıcısı olarak lisanslı.

Şirket Chris Mason (CEO), Luke Wingfield-Digby (CIO) ve Paulius Grigaitis (CTO) tarafından kuruldu.

Orbital’in ilk kurumsal sermaye artırımı, Seri A turunu başlatmadan önce ve mevcut kripto piyasasındaki düşüşe rağmen, son 6 ayda %40’ın üzerinde büyüyen yedi haneli aylık gelirinin arkasından geldi. Her ay 250 milyon dolar değerinde işlem yapıyor ve yaklaşık 80 müşterisi var. Londra, Estonya, Cebelitarık ve Manila’da dört ofise sahip Orbital’in, dünya genelinde 95 kişilik bir ekibi bulunuyor.

KaynakEU-Startups