Edit LDN, Bloktopia iş birliği ile metaverse’e adım attı…

Global ölçekte bilinirliğe sahip Londra merkezli spor ayakkabı pazaryeri Edit LDN, metaverse’de mağaza açtı. Geniş kapsamı ile dikkat çeken yeni mağaza ile birlikte Edit LDN, ‘pazardaki en yenilikçi oyuncu olma’ vizyonuna yönelik önemli bir adım atmış oldu.

Bloktopia iş birliği ile metaverse’e adım atan spor ayakkabı pazaryeri, 2020’deki lansmanının ardından yıllık bazda yüzde 525’lik büyüme kaydederek sıra dışı bir sıçramaya imza atmıştı. Birleşik Krallık’ta birçok markanın bulunabildiği en büyük spor ayakkabı pazaryeri konumuna ulaşan Edit LDN’in bu yıl da en az yüzde 500 büyüme oranına ulaşması bekleniyor.

Markanın metaverse adımı ise henüz çok yeni bir konsept olmakla birlikte tüketicilerin kendi avatarları için trend olan giysileri satın alma olasılıklarına dayanıyor.

Otoritelere göre bu ‘olasılık’ son derece yüksek ve bu nedenle birçok moda markasının metaverse’e katılarak erken aşama mağazalarını açtıkları ya da bu yönde çalışmalar yürüttükleri görülüyor.

Edit LDN tarafından sağlanan spor ayakkabıların yüzlerce oyun ve diğer metaverse’lerde giyilebileceği ifade ediliyor. Ayrıca müşterilere spor ayakkabıların ‘fiziksel olarak da’ gönderilebileceği söyleniyor.

 

Son bir detay olarak otomobil üreticisi Mclaren de metaverse’e dahil oldu. Lüks supercar’lar ve hiper otomobiller üreten Mclaren, modellerini NFT’ler ve diğer dijital sanat eserleri biçiminde sergileyeceğini duyurdu. Böylelikle daha geniş bir kesimin “McLaren markalı ürünlerle” buluşturulmak istendiği aktarıldı.

Kaynakblockchain.news