Yılın öncesinde 2023 için Web3 oyunlarına 200 milyon dolar ayırdığını açıklayan VC şirketi Framework Ventures’ın kurucu ortağı Michael Anderson, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Framework Ventures’ın kurucu ortağı Michael Anderson, Web3 ve blockchain oyunları hakkında tespitlerde bulundu. “Oynaması gerçekten eğlenceli oyunlar yapın,” diyen Anderson, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzdeki blockchain destekli oyunların çoğu, insanların finansal bir teşvik olmadan saatlerce oynayabilecekleri yapıda değil. Alan, yeni kullanıcıları dahil etmek istiyorsa, bu büyük bir sorundur.”

“Oyuncuları blockchain destekli oyunlar oynamaya ikna etme söz konusu olduğunda eğlence, para kazanmanın çekiciliğine baskın gelse de bu, kripto bileşeninin değerli olamayacağı anlamına gelmez.” diyen Anderson, önümüzdeki aylarda bazı heyecan verici oyunların piyasaya sürülmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Deneysel adımlar ve mobil dünya…

Öte yandan sektörün tanınmış ismi, oyuncuların dijital varlıklar elde ettiklerinde onları güvenli bir yerde saklamak isteyeceklerini ve bunun daha kolay hale getirilmesi gerektiğini belirtti ve bu kapsamda geliştiriciler tarafından sürdürülen bazı deneylere tanık olduğunu da sözlerine ekledi.

Web3 oyunlarını iOS ve Android mobil cihazlarda sunma çabası, son zamanlarda Apple ve Google’ın blockchain destekli oyunlarla ilgili kısıtlamalarını yumuşatmasıyla hız kazandı. Anderson’a göre bunlar, mobilin geleceği açısından diğer güçlü sinyaller durumunda.

K33 Research’e göre, 2022 yılına göre 2023’te web3 girişim finansmanı önemli ölçüde azaldı ve ilk çeyrekte yüzde 80 gibi çarpıcı bir oranda geriledi.

KaynakThe Block