Madrid sakinleri yakında toplu taşımada blokzinciri destekli birleşik dijital ödeme yöntemini kullanabilecekler.

Banco Santander ve blokzinciri firması Vottun iş birliği ile şehrin tüm toplu taşıma araçlarını tek bir uygulama altında birleştiren blokzinciri destekli ‘hepsi bir arada’ sistemi geliştiriliyor. Bununla birlikte ödeme yöntemi de sunan sistem, kullanıcılara gelişmiş veri güvenliği sözü veriyor.

Vottun, Madrid Belediyesi Taşıma Şirketi’nin (EMT) şehrin toplu taşıma ağını geliştirmek için yaptığı bir proje olan Madrid in Motion’a başvuran 300 girişimden birisi.

Şu anda, EMT’ye otobüs şirketleri, taksiler, bisiklet kiralama, motosikletler, araba kiralama ve metro dahil olmak üzere 30 farklı işletme hizmet veriyor. Bununla birlikte her hizmetin, seyahat edenlerin ayrı ayrı kayıt olması gereken, kimlik ve ödeme bilgileri sağlayan kendi uygulaması bulunuyor.

Vottun CEO’su Rohan Hall konuyla ilgili olarak: “EMT uygulaması ile Madrid’de sunulan tüm mobilite hizmetleri için kullanıcı bilgisini içeren ve onaylayan işlem aynı. Bu, vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmalarını kolaylaştırırken aynı zamanda daha şeffaf ve güvenli bir şekilde ödeme yapmalarına imkan tanır.” ifadelerini kullandı.