NFT pazaryeri Magic Eden ile Solana NFT standardının üreticisi Metaplex arasındaki tartışma büyüyor…

NFT dünyasında ilginç gelişmeler oluyor… Popüler NFT pazaryeri Magic Eden, Solana (SOL) NFT standardının üreticisi Metaplex tarafından bir dizi suçlamaya maruz kalırken kısa ve öz bir yanıt vermekte gecikmedi. Sosyal medyada gerçekleşen ‘atışmalar’ takipçileri de içerisinde çeken sıra dışı bir girdap meydana getirdi.

Geçtiğimiz hafta Metaplex, Twitter üzerinden Magic Eden’in NFT standardının kontrolünü ele geçirmek için “koordineli bir baskı kampanyası” yürüttüğünü iddia etti. Tweet dizisinde Metaplex, daha önce Solana Labs’te çalışan ve Metaplex protokolünün geliştirilmesine yardımcı olan Jordan Prince’den de bahsetti. Prince, şu anda kısa süre önce NFT altyapısı geliştirmek için 10 milyon dolar yatırım alan B+J Studios’u kurmuştu.

Metaplex tweet’leri, kuruluş amacının vurgulandığı, SOL’de bulunan NFT’ler üzerinde herhangi bir tekele sahip olunmadığı gibi detaylarla devam etti. Metaplex, esasında SOL’deki NFT’lerin standardının yaratıcısı ve ağda basılan hemen hemen tüm NFT’nin anahtarlarını elinde tutuyor.

İddialara Magic Eden, kendi tweet dizisiyle yanıt verdi. Özetle, ‘SOL’de NFT standardı üzerinde kontrolü ele geçirmeye çalışmakla suçlandıkları ve bunun doğru olmadığı’ ifade edildi.

KaynakDecrypt