Kripto kredi platformu Maple Finance, 5 milyon dolar yatırım aldı. İşte detaylar…

Kurumsal ve bireysel akredite yatırımcılara yönelik kripto kredi platformu Maple Finance, Tioga Capital ve Blocktower Capital liderliğindeki yatırım turunda 5 milyon dolar finansman elde etti. Söz konusu yatırım turuna GSR Ventures, Cherry Ventures, Veris Ventures ve The Spartan Group da katıldı.

Yeni sermayenin özellikle Asya-Pasifik bölgesine odaklanarak Maple’ın hizmetlerini küresel olarak genişletmesi, çalışan sayısının artırılması ve yeni başlatılan borç verme kolu Maple Direct’in oluşturulmasında kullanılacağı kaydedildi. Maple’ın halihazırda 24 adet çalışanı bulunduğunu da belirtelim.

Maple Direct, Bitcoin, Ethereum ve stake edilmiş Ethereum ile güvence altına alınmış aşırı teminatlı krediler sunan bir platform…

Maple’ın kurucusu ve CEO’su Sidney Powell, yatırımın ardından yaptığı açıklamada, “Asya’da, yeni mevzuat açısından hem Hong Kong hem de Singapur’dan gelen düzenleyici netlik veya daha doğrusu düzenleyici destek var ve orada halihazırda çok yoğun bir ticaret odağınız var,” diyerek şöyle devam etti: “Bitcoin fiyat hareketleri gibi ortaya çıkan yükseliş eğilimi gösteren ticaretin büyük çoğunluğu, Asya zaman diliminden gelen faaliyetlerden kaynaklanıyordu, bu yüzden gerçekten büyük bir trend görüyorum ve Asya’da sahada daha aktif olma fırsatları var”

Bazı rakiplerin aksine, ödünç alınan teminat yeniden ipotek edilmiyor, ancak lisanslı bir saklama kuruluşunda tutuluyor. Maple, Powell’ın da altını çizdiği gibi Singapur ve Hong Kong’a deyim yerindeyse göz kırpıyor. Zira şirket, kripto dostu düzenlemeleri nedeni ile özellikle Singapur ve Hong Kong gibi pazarlarda büyüme için önemli potansiyel görüyor.

KaynakTechcrunch