Reality Labs, 2023 yılının ikinci çeyreğinde 3,7 milyar dolarlık işletme zararı bildirdi. İşte detaylar…

Bir dönemin Facebook’u elbette halen hayatta, ancak Instagram, WhatsApp gibi diğer lider platformlarla birlikte Meta isimli bir çatı şirket altında konumlanıyor. Bu noktada Meta’nın bir de metaverse odaklı alt bölümü mevcut, Reality Labs isimli bu alana ilişkin son mali göstergeler açıklandı.

Buna göre Reality Labs, 2023 yılının ikinci çeyreğinde 3,7 milyar dolarlık işletme zararı bildirdi. Buna karşın sosyal medya devinden metaverse geliştirmeye “tamamen bağlı” olunduğu yönünde bir açıklama geldi. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin metaverse’e uzun vadede yatırım yapmaya devam edeceğini söyledi.

“Metaverse vizyonuna tamamen bağlıyız”

“Yapay zekaya yatırımlarımız devam ederken, metaverse vizyonuna da tamamen bağlı kalıyoruz,” diyen Zuckerberg, sözlerini şöyle devam ettirdi: “Bu iki ana öncelik üzerinde uzun yıllardır paralel olarak çalışıyoruz, birçok yönden iki alan örtüşüyor ve birbirini tamamlıyor.”

3,7 milyar dolarlık ikinci çeyrek zararı, bölümün önceki çeyrekte 4 milyar dolar ve geçen yılın aynı çeyreğinde 2,8 milyar dolarlık zararları bildirmesinin ardından geldi.

Öte yandan Meta, ilgili çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre karlılığını yüzde 16 artırarak 7,79 milyar dolara taşımayı başardı. Gelirler yıllık bazda 32 milyar doları buldu. Açıklamaların ardından Meta hisselerinde artış kaydedildiğini de belirtelim.

KaynakThe Block