Lider ödeme kuruluşları Mastercard ve Visa, kripto para borsası Binance ile başlatılan iş birliklerine son verdiler. İşte son gelişmeye ilişkin öne çıkanlar…

Mastercard, Binance ile devam etmekte olan kripto kart pilot programlarını 22 Eylül 2023 tarihi itibarıyla iptal edeceğini duyurdu. Mastercard-Binance iş birliği ile başlatılan pilot program Arjantin, Brezilya, Kolombiya ve Bahreyn’de gerçekleştiriliyordu.

Özellikle Güney Amerika ülkelerinde sıra dışı bir hız ekseninde artan kripto ilgisi ile beraber sonuçları merakla beklenen pilot programlara son verilme kararı, yine de sürpriz olarak nitelendirilmedi.

Öte yandan kararın Mastercard’ın diğer kripto kart programlarından hiçbirini etkilemeyeceği kaydedildi.
Şirketin Gemini dahil bir dizi kripto borsasıyla devam eden iş birlikleri bulunuyor.

Ve Visa tarafı…
Visa, Avrupa genelinde Binance ile ortak markalı kartlar çıkarmaya son verme kararını kamuoyuyla paylaştı.

Bekleniyordu…

Uzmanlara göre ödeme devlerinin ortaklıklarını sona erdirmesi Binance’in yasal sorunları göz önüne alındığında bekleniyordu. Bu nedenle kripto endüstrisi açısından büyük bir sorun teşkil etmediği yönündeki görüşler basında sıklıkla yer buldu.

Son olarak Mastercard’ın kripto ve blockchain başkanı Raj Dhamodharan, Nisan ayında Reuters’a verdiği röportajda, “kripto şirketleriyle daha fazla sayıda ortaklık aradıklarını” söylemişti. Buradan hareketle Mastercard nezdinde alınan Binance kararı, genel itibarıyla spesifik nedenlere bağlı görünüyor.

KaynakCNBC