Mastercard, gün içerisindeki ödeme süreçlerinin daha sorunsuz hale gelmesini temel alan ve bu kapsamda kripto, NFT ve metaverse’ü finans sektörüne entegre etmeye odaklanan planlarını açıkladı…

Mastercard’da Dijital Varlık ve Blokzinciri Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Raj Dhamodharan tarafından açıklanan 5 yöntem ile kripto, ödeme süreçlerine proaktif bir şekilde dahil olabilir.

Belirtilen ilk yöntem kripto özellikli kartlar. Mastercard’ın bu alanda Gemini ile iş birliğine gittiği açıklanırken şirketin geçtiğimiz haftalarda banka kartlarının üzerine kullanıcıya ait NFT avatarlarının eklenmesi şeklindeki ürünü de duyurulmuştu.

İkinci yöntem hizmetlerin kripto ile sağlanması. Siber güvenlik, danışmanlık ve bankacılık gibi bir dizi hizmetler konusunda Mastercard tarafından şirketlere ve kripto kullanıcılarına destek verildiği hatırlatılıyor.

Üçüncüsü kurumsal kullanıcılar açısından kriptonun fiat para birimlerine dönüştürülmesi, bunun için ilgili şirketlerden destek alınabileceği önerisi de getiriliyor.

Dördüncüsü onaylı bazı kripto paraların ağlara entegre edilmesi.

Son olarak da NFT pazaryerleri gibi ortamlarda alışverişlerin entegre edilmiş kredi-banka kartları ile yapılabilmesi. Mastercard, bu konuda Coinbase ile yapılan iş birliğine de atıfta bulunuyor.

2020’de Binance tarafından dağıtılan ve tipik bir ödeme kartından çok daha fazla özellik Binance Card, şüphesiz konunun öne çıkan ürünlerinden.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, CNBC’den Squawk Box ile yaptığı röportajda ulaşım ve Uber Eat teslimat hizmetleri için bir ödeme şekli olarak Bitcoin’i benimsemeye açık olduklarını belirtmişti.