Lider ödeme şirketleri Mastercard ve Visa, kripto sektöründe yaşanan son gelişmelerin ardından bu alandaki iş birliklerine temkinli yaklaşma kararı aldı.

2022 yılında BlockFi ve FTX kripto para borsası ile ilgili negatif gelişmeler ekosistemi uçtan uca etkilerken daha yoğun regülasyon beklentileri de arttı.

Bu noktada daha öncesinde bu alana yönelik yoğun ilgileri ile tanınan ödeme şirketleri Mastercard ve Visa’nın piyasa koşulları ve genel gidişat iyileşene kadar yeni kripto ürün ve hizmetlerini erteleme kararı aldığı kaydedildi.

Reuters’ta yer alan habere göre her iki şirket de bir süre kripto bağlantılı yenilikler duyurmayı planlamıyor. Söz konusu gelişmede Visa sözcüsü, “Kripto sektöründe son zamanlarda yaşanan yüksek profilli başarısızlıklar, kriptonun ana akım ödemelerin ve finansal hizmetlerin bir parçası haline gelmesinden önce daha kat etmemiz gereken çok yol olduğunun önemli bir hatırlatıcısı oldu.” İfadelerini kullandı.

Mastercard’tan blockchain teknolojisine vurgu

Mastercard tarafından da “Çalışmalarımız altta yatan blockchain teknolojisine, bunun sorunlu noktalarını ele almaya ve daha verimli sistemler oluşturmaya odaklanmış durumda” denilerek benzer minvalde bir açıklama gelmiş oldu.

Özetle Visa, genel bir yaklaşımla ‘kripto alanında daha dikkatli adımlar atılacağı’ sinyalini verirken Mastercard tarafında ise ‘blockchain teknolojisine vurgu’ dikkat çekti.

KaynakReuters