NFT işlem hacmindeki dikkat çekici düşüşe işaret eden yeni bir araştırma yayınlandı…

The Block Research araştırmasına göre Mayıs ve Haziran ayları arasındaki dönemde NFT işlem hacmi yüzde 74 oranında azaldı. Buna göre Mayıs ayında 4 milyar dolar olan işlem hacmi, Haziran’da 1 milyar 40 milyon dolara geriledi.

Kaydedilen yüzde 74 oranındaki düşüşün NFT pazaryeri işlem hacmi verileri açısından bugüne kadar ki en büyük gerilemeyi temsil ettiği görülüyor.

Daha önce kaydedilen en büyük oran, geçtiğimiz Şubat-Mart aylarında yaşanmış, iki ayın kıyaslandığı analizde işlem hacminde yüzde 48’lik düşüş sonucuna ulaşılmıştı.

Veriler, Haziran ayınsa NFT pazarındaki baskın oyuncunun 696 milyon dolarlık hacimle OpenSea olduğunu gösterdi. OpenSea’nin toplam hacmin yüzde 67’sini kapsadığını belirtmek mümkün.

Diğer yandan 2022’nin başında toplam işlem hacminin sadece yüzde 0,01’ini elde edebilen OpenSea’nin rakibi Magic Eden’ın artık yüzde 10’luk dikkat çekici bir orana ulaştığı kaydediliyor. Bu arada Magic Eden, sadece Solana blokzinciri üzerinden çalışıyor.

Son olarak “Kripto kışı” şeklinde isimlendirilen bu dönemde karamsar analizler de ardı ardına gelmeye devam ediyor… Bu kapsamdaki yeni bir Wall Street Journal raporuna göre NFT piyasasında çalışanların yaklaşık yüzde 20’sinin işten çıkarılacağı iddia edildi.
NFT’ler için en büyük pazar yerlerinden biri olan OpenSea halihazırda 230 çalışana sahip ve söz konusu rapor, bunlardan 57’sinin işten çıkarılacağını öne sürüyor.