Köklü fast food şirketi McDonald’s, McNuggets’ın ilk kez müşterilerine sunulmasının 40. Yılını The Sandbox’ta açtığı yeni ‘mekân’ ile kutluyor.

McNuggets Land adı verilen metaverse‘deki bu pikselli yeni topraklarda neler var?

Katıldığınızda sizi, Coach McNugget ve yardımcı coach McNugget isimli iki asistan karşılıyor. Pikselli McNugget karakterleri ilk olarak McNuggets Land’teki 4 adet McDonald’s tabelasını bulma görevi veriyor size.
Bu türdeki ‘keşif’ görevlerinde, “gizemli kutular” dahil olmak üzere dikkat çekici ödüller kazanabiliyorsunuz. 100.000 SAND yani yaklaşık 45 bin dolarlık bir ödül havuzunun metaverse meraklılarını beklediği ifade ediliyor.
Bloklu dünya, tabelalar ve karikatürize konuşma balonları, daha çok etkileşim için “Lütfen Paylaşın” sloganıyla süslenmiş…

Bu eğlenceli deneyime McDonald’s’ın Hong Kong kolu öncülük ediyor. Ek olarak Hong Konglu kullanıcılar çeşitli kuponların yanı sıra büyük ödülü -365 günlük ücretsiz Chicken McNuggets’ı- kazanma şansına da sahip.
Soslarla yenilen küçük tavuk parçaları şeklindeki Chicken McNuggets, McDonald’s’ın en popüler seçeneklerinden biri…

Konuya ilişkin açıklamasında Sandbox CEO’su Sebastien Borget, “McDonald’s gibi geniş müşteri tabanına sahip küresel bir markayla işbirliği yapmak, Sandbox’ı yeni bir seviyeye taşıyor.“ Dedi.

Öte yandan McDonald’s’ın Metaverse’e ilgisi yeni değil, zira daha önce “eve teslimat özelliğine sahip çevrimiçi bir sanal restoran” işletmek için patent başvurusunda bulunmuştu.

The Sandbox; Adidas, Atari, Gucci gibi markaları da içeren çok sayıda saygın şirketin metaverse lansmanlarına ev sahipliği yaptı. Rakibi Decentraland’e göre genel itibarıyla daha eğlenceli ve kolay olduğu görüşünün hakim olduğu The Sandbox, önemli markaları bünyesinde barındırmaya devam ediyor.

KaynakCoindesk