Facebook’un çatı şirketi Meta, metaverse’e ağırlık vermek için 11 bin çalışanının işine son veriyor. Söz konusu rakam, şirketin toplam işgücünün yüzde 13’ü anlamına geliyor.

Meta, metaverse’e daha iyi odaklanabilmek için diğer iş kollarında çalışan sayısını azaltıyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Mark Zuckerberg’in doğruladığı bilgiye göre Meta, 11 bin çalışanının işine son veriyor.

Zuckerberg, yapay zeka motoru, reklamlar, iş platformları ve metaverse gibi ‘yüksek öncelikli’ büyüme alanlarına odaklanılacağını kaydetti.

Öte yandan şirket, metaverse alanına yatırım yapmaya başladığı günden sonra ilgili etkileşimler darbe aldı. Meta’nın metaverse bölümü, 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin verilere göre 3,7 milyar dolar zarar kaydetti.

Bu kapsamdaki yorumlar gelişmelerin Web2 şirketlerinin Web3 stratejilerinde yavaşlamaya neden olabileceği yönünde.

Meta Inc., geçtiğimiz yıl Facebook Inc. isminin yerini aldı ve Instagram, WhatsApp gibi lider platfromları bünyesinde barındıran bir çatı şirket yapısıyla metaverse dünyasına yönelik güçlü adımlar atıldı. Zira metaverse’in sosyal etkileşimin geleceğini tanımlayacağı öngörüsü ile bu alandaki araştırmalara milyarlarca dolar aktarıldı.

Son gelişmeler bir nebze moral bozsa da ekosistemdeki ilgi ve motivasyon devam ediyor.