Meta Türkiye Ülke Direktörü İlke Toptaş, Uludağ Ekonomi Zirvesi 2022’de dikkat çekici açıklamalarda bulundu…

Uludağ Ekonomi Zirvesi 2022, “Dijital Dönüşüm: İş Yaşamı ve Sektörler Nasıl Değişecek?” oturumu ile sona erdi. Oturumda finanstan gayrimenkule, tarımdan inşaata, eğitimden sağlığa farklı sektörlerde dijital dönüşümün etkisini ve sıradaki yolculuğu konuşuldu. Bu kapsamda moderatörlüğünü Koç Sistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca’nın üstlendiği oturuma Z Tractor Kurucusu ve CEO’su Bakur Kvezereli, Zip Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burak Elgin, Meta Türkiye Ülke Direktörü İlke Toptaş ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı katıldı.

Meta Türkiye Ülke Direktörü İlke Toptaş: “Hedefimiz 10 yıl içinde 1 milyar insanı Metaverse teknolojisine geçirmek. İleride sanal gerçeklik gözlüğünüzü taktığınızda Instagram’ı 3 boyutlu, dükkanları 3 boyutlu deneyimleyebileceksiniz. İleride Whatsapp üzerinden sanal sürüş gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Metaverse sayesinde yakın bir gelecekte dünyanın en önemli profesörlerinin sanal gerçeklik sınıflarında oturma şansımız olacak. Ayrıca bugün hibrit alışveriş dönemindeyiz. Eskiden dükkanlar dönemi vardı, ‘alışverişe gidiyoruz’ derdik. Artık her an her dakika alışveriş yapabiliyoruz. İnsanların yüzde 70’i black friday gibi dönemlerde o anda karar verip satın alma yapıyorlar. İnsanlara bunu keşfettirecek mekanizmaları bulmak gerekiyor. Artırılmış gerçeklik burada işte burada önemli” dedi.

Menlo Park, Kaliforniya merkezli bir Amerikan sosyal medya ve medya holdingi olan Meta veya eski ismiyle Facebook Inc.; Facebook, Twitter, Instagram ve WhatsApp’ın yanı sıra VR gözlükleri geliştiren Oculus’un çatı şirketi konumunda.