Popüler kripto cüzdanı MetaMask, kripto ödeme platformu Wyre’ye artık destek vermeyecek…

Wyre için 2022’nin kötü geçtiğine şüphe yok… Zira 2013’te kurulan ABD- San Francisco merkezli kripto ödeme platformu Wyre, Nisan ayında Bolt tarafından satın alınacaktı, ancak Eylül ayında söz konusu mutabakat e-ticaret girişimi tarafından iptal edildi ve son noktada da 10 yaşına girmeye hazırlanan platformun sonlandırılacağı yönünde iddialar gelmeye başladı.

Bu noktadaki son gelişmeler şirketin faaliyetlerini sonlandırma kararı ve hemen ardından da kripto cüzdanı MetaMask’in Wyre desteğini sonlandırması oldu.

MetaMask, 5 Ocak’taki Twitter paylaşımında artık Wyre’e destek verilmediğini resmi olarak duyurdu. Açıklamada, “Şu anda uzantının kaldırılması üzerinde çalışıyoruz ve sabrınız için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Anlaşılan o ki Wyre tarafında nihai sona maalesef adım adım yaklaşılıyor… Wyre CEO’su Ioannis Giannaros, “Elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz, ancak herkesin önümüzdeki birkaç hafta içinde işi gevşetmemiz gerekeceği gerçeğine kendilerini hazırlamalarını istiyorum” dedi.

Son derece basit bir şekilde edinilebilen MetaMask; Transak, MoonPay ve Sardine gibi birçok ödeme ağ geçidinin yanı sıra Apple Pay, banka kartları ve transferleri destekliyor.