Metaverse, bankacılık tarafında büyüyen bir tüketici tabanıyla bağlantı kurmak için yenilikçi ve eşsiz fırsatlar sunuyor…

Dünyanın dört bir yanındaki önemli bankalar Metaverse’e katılmaya devam ediyor. Örneğin JPMorgan, “Toptan ödeme süreçleri için blok zinciri tabanlı bir platform” olan Onyx ile Decentraland’de yerini aldı.

Geçtiğimiz Mart ayında, The Hongkong and Shanghai Banking Corporation – HSBC, “yeni platformlar vasıtasıyla orijinal deneyimler sunmak için” The Sandbox’ta arsa satın aldı. HSBC’nin genel itibarıyla yılda 13 milyardan fazla müşteri işlemi gerçekleştirdiği biliniyor.

Asya’daki iki bankacılık devi “Kookmin Bank ve DBS” de Metaverse trendine katılarak çok yönlü hizmetler sunmaya başladılar.

DBS, The Sandbox’ta büyük bir arsa satın alırken Kookmin Bank, finansal hizmetlere ek olarak Metaverse’de genç tüketiciler için personel eğitimi ve finansal eğitimler de planlıyor.

Son olarak DBS, Web3 fırsatlarının kapasitesini keşfetmek ve önemli ESG konularında farkındalığı artırmak istiyor.

Kanadalı finans kuruluşları “TD” ve “RBC”, Metaverse pilot(deneme) programları yürütüyor.

Metaverse, büyüyen bir tüketici tabanıyla bağlantı kurmak için eşsiz fırsatlar sunuyor ve bu doğrultudaki adımların özellikle önümüzdeki süreçte daha da hızlanması bekleniyor.