Trend olup olmadığı yönündeki tartışmaya önemli bir isimden dikkat çekici yorum geldi…

Ocak ayına damgasını vuran teknoloji etkinliği ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2023’tü şüphesiz. Kısa süre önce sona eren dev etkinlikte konuşan CES’in sahibi Tüketici Teknolojisi Derneği araştırma başkan yardımcısı Steve Koenig, metaverse’e dair dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Koenig, “Metaverse ekseninde herhangi bir diyalogun şüpheyle karşılanması çok muhtemeldir ama sorun değil, çünkü pazarlama dönüşlerinde hiçbir eksiklik görmedik,” diyerek şöyle devam etti: “Metaverse hala spekülatif bir terim, ancak bunun gerçek bir trend olduğu konusunda şüpheniz olmasın.”

Metaverse’ü ‘yeni nesil çevrimiçi deneyimler’ olarak tanımlayan Koenig, şirketlerin sanallaştırılmış 3B alanları PC’ler, tabletler ve akıllı telefonlar üzerinden erişilebilir hale getirmeye odaklandığını kaydetti. Bunun da çoğu kullanıcının VR ekipmanına sahip olmaması ile ilgili olduğunu sözlerine ekledi.

5G Advanced vurgusu…

Metaverse için önemli teknolojik gereklilik noktaları arasında yer alan artırılmış gerçeklikle ilgili olarak Koenig, bu alandaki ilerlemenin 5G teknolojinin ikinci bölümü olan “5G Advanced” ile sağlanacağı görüşünü paylaştı.

5G’nin gelişmiş sürümlerinin veri kapasitesi ve gecikme süresi gibi konularda daha fazla yeteneğin “kilidini açması” bekleniyor. Koenig son olarak ‘tüm bunların önümüzdeki birkaç yıl içinde geleceği’ tahmininde bulundu.

Bir detay olarak CES 2023 kapsamında ABD’de tüketici elektroniği harcamalarının 2023’te yüzde 2,4 oranında gerileyerek 485 milyar dolara düşeceği öngörüsü paylaşıldı. İlgili rakam bir önceki yıl 497 milyar dolar seviyesindeydi. 2021’de koronavirüs ve beraberindeki etkilerle (remote çalışma, eğitim, vb.) birlikte 512 milyar dolar gibi rekor bir seviyeye ulaşmıştı.

KaynakInvestors