Techmine’ın liderliğini üstlendiği 700 bin dolarlık tohum yatırım turunda EGİAD Melekleri ve Kültepe Yatırım da yer aldı.

Artlabs, birkaç ay önce aldığı yatırımın ardından kısa süre önce Techmine’ın liderliğini üstlendiği tohum yatırım turunda EGİAD Melekleri ve Kültepe Yatırım tarafından 700 bin dolar daha fonlandı.

Türk girişim Artlabs, 3D ve artırılmış gerçeklik ekseninde Metaverse odağında bir platform. Uğur Yekta Başak, Dr. Mahdi Kazempour ve Sercan Demircan tarafından 2019’da KWORKS Girişimcilik ve Araştırma Merkezi hızlandırma programında kuruldu. Halihazırda 21 kişilik bir ekipten oluştuğu kaydediliyor.

Aldığı yatırımlarla teknolojisini ara vermeden geliştiren platform, en son yapay zeka kullanılarak fiziksel ürünlerin dijital ikizlerini meydana getirme odaklı projesini tamamlamıştı. Ayrıca oluşturulan dijital varlıklar için metaverse dahil birçok alanda entegrasyonlar kuruldu. Blockchain üzerindeki “utility token”larını piyasaya sunmaya hazırlandığını da belirtelim.

Gelirlerinin tamamına yakınını ABD ve Birleşik Krallık’tan elde eden girişimin sunduğu dijital deneyimler son 1 yılda 4 milyon kullanıcı tarafından görüntülendi.

Alınan son yatırımın ardından Kurucu Ortak & CEO Uğur Yekta Başak, “…Metaverse’ün ilk akla gelen yapay zeka odaklı 3D içerik yaratma motoru olmak istiyoruz ve trilyon dolarlık bir marketi hedefliyoruz.” dedi.