OpenAI’ın GPT-3.5 modeli tarafından desteklen Magic Composer adlı araç ile Oncyber, metaverse platformlarında gerçek zamanlı “ince ayar” dönemini başlatıyor…

Metaverse platformu Oncyber, kullanıcıların sanal ortamlarını metin bazlı komutlar aracılığıyla özelleştirmelerine olanak tanıyan yapay zeka destekli aracını tanıttı. Magic Composer adı verilen araç, OpenAI’ın GPT-3.5 modeli tarafından destekleniyor.

Oncyber, sanatçıların genellikle dijital varlıklarını veya NFT’lerini sergilediği metaverse platformları sunuyor. Magic Composer ise söz konusu platformlarda ‘ince ayarlar’ yapılabilmesini esas alıyor. Yapılan ayarlar hemen aktif hale geliyor.

Metin bazlı araçta örneğin ‘gökyüzünü yeşil yap’ ya da ‘şeklini değiştir’ yazıldığında bu komutlar gerçekleşiyor. NFT’lerin sergilendiği alanların büyütülmesi-küçültülmesi, örneğin NFT çerçevelerinin renginin değiştirilmesi gibi değişiklikler yapılabiliyor. En nihayetinde basit komutlar girilerek çeşitli özelleştirmeler sağlanabiliyor.

İçerik oluşturuculara yönelik Oncyber, Ethereum (ETH), Solana (SOL), Polygon (MATIC) ve diğer birkaç farklı cüzdandan ve farklı zincirlerden NFT’lere erişimi destekliyor. NFT’lerin sürükleyici 3B deneyimlerde görüntülenmesini esas alan bir çoklu evren şeklinde özetlenebilir.

Oncyber’in kurucusu ve CEO’su Rayan Boutaleb bunun Magic Composer aracının ilk versiyonu olduğunu belirterek, bir sonraki sürümlerinin sanatçılara hayallerini 3 boyutlu bir tuvale dönüştürmeleri için ek güç vereceğini iddia etti.

Öte yandan daha güçlü yapay zeka işlevselliği de ufukta görünüyor. Boutaleb, zamanla yalnızca bir istek yazarak ısmarlama veya değiştirilmiş 3B mimari görünümler oluşturma özelliği gibi daha karmaşık ve kesinlikle daha üretken özellikler eklemeyi umduğunu sözlerine ekledi.