Sanal arsalara yönelik ilgi ne boyutta? İşte yanıtı…

Son döneme ilişkin merak edilen konulardan biri de metaverse’deki arsa satın alma eğiliminin ne düzeyde olduğu. Bu konuya odaklanan DappRadar araştırmasına göre metaverse’de son 12 ayda toplamda 2 milyar dolarlık sanal arsa satın alındı.

Blockchain üzerindeki alım-satım işlemlerini takip eden DappRadar verileri, metaverse platformu Voxel’de 3 bin parsellik sanal arsa satın alındığına işaret ediyor. Söz konusu arsaların değerinin 22 milyon dolar olduğu düşünülüyor.

Öte yandan etkisini sürdüren durgun dönem ve genel düşüş trendi, sanal arsaların değer kaybetmesini de beraberinde getirdi. Bu noktada metaverse’deki sanal arsaların değeri, son 1 yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Birçok şirket metaverse platformlarından sanal arsa satın aldı

Yaşanan değer kaybına rağmen birçok dünya devi şirket, metaverse’e girmek için The Sandbox ve Decentraland gibi platformlardan sanal arsa satın aldı. Decentraland’in, güncel olarak Samsung, UPS ve Sotheby’s gibi birçok tanınmış şirkete ev sahipliği yaptığı biliniyor. Benzer şekilde ünlü modaevi Philipp Plein da Decentraland’da 1,5 milyon dolar değerinde sanal arazi satın almıştı.

Adidas, Atari, Ubisoft, Binance, Warner Music ve Gucci gibi şirketlerin ise The Sandbox’ta sanal arsa satın almış durumda.