Microsoft’un AltspaceVR’ı 10 Mart 2023 itibarıyla kapatacağını duyurdu. İşte detaylar…

Sosyal sanal gerçeklik platformu AltspaceVR’ın kapatılıyor olması bir deja vu hissi uyandırabilir, zira geliştiricileri 2017’de yeterli fona sahip olmadıkları için projeyi sonlandırma kararı almış, ancak Microsoft son anda girişimi satın almıştı.

En son gelişme ise Microsoft’un AltspaceVR’ı 10 Mart 2023 itibarıyla sonlandıracağını resmi olarak açıklaması oldu.

Microsoft’un Facebook’un VR adımlarına bir yanıt olarak bünyesine kattığı AltspaceVR’ın kapatılıyor olması henüz resmi bir bildiri gelmemiş olsa da şirketin metaverse’e yönelik eğlence uygulamaları odağındaki ilgisinin kaybolması şeklinde yorumlandı. AltspaceVR ekibinin Microsoft Mesh’e dahil edilmesi de bunun bir göstergesi…

AltspaceVR ekibi bundan sonra iş odaklı mixed reality (karma gerçeklik) uygulaması Microsoft Mesh’in geliştirici ekibine dahil olacak. Microsoft Mesh, hologramlara dayalı bir karma gerçeklik iletişim platformu, ancak iş odaklı (toplantılar, vb) kullanımı esas alıyor.

AltspaceVR, canlı DJ performansları, kitap lansmanları, kilise toplantıları, defileler, stand-up komedi geceleri gibi oldukça ‘renkli’ deneyimlere odaklıydı. En nihayetinde ise Microsoft, geleceğe dair planlarını ‘işe dönük’ tarafta daha da yoğunlaşarak sürdürüyor.