Mitsubishi Europe, araç tedarik zincirini geliştirmek için Vinturas’ın özel blockchain teknoloji çözümünü uygulamaya başladı.

Mitsubishi Motors Europe, Yeni Nesil ASX (İspanya’da üretiliyor) ve Yepyeni COLT modellerinin (montajı Türkiye’de yapılacak) önümüzdeki lansmanları için Vinturas’ın bulut tabanlı birlikte çalışabilir ağ çözümünü (INS) uygulayacağını duyurdu.

Mitsubishi Manufacturing Avrupa Genel Müdürü Bas van Groenewoud konuya ilişkin açıklamasında, “Hızlı ve kolay bir şekilde uygulanan gelişmiş özel blockchain teknolojisi sayesinde Vinturas doğru verileri oluşturmamızı sağlıyor. Doğru zamanda alınan kararlarla tedarik zincirimiz boyunca daha fazla şeffaflık ve hesap verebilirlik sağlıyoruz.” Dedi.

Vinturas’ın INS’si, güvenli bir araç takip ekosistemi sağlamak için özel blockchain teknolojisini kullanıyor. OEM endüstrisinde ve bitmiş araç lojistiğinin bir parçası olarak kullanılan ilk özel mülkiyete ait blockchain teknolojisi olarak dikkat çekiyor…

Resmi açıklamasında Mitsubishi Motors Europe, bulut tabanlı blockchain teknolojisinin, genel itibarıyla ilgili teknolojilerin doğası gereği tedarik zinciri boyunca daha fazla lojistik şeffaflık/izlenebilirliğin yanı sıra gelişmiş dijital güvenlik ve veri yönetimi sağlayacağını kaydediyor.

Otomotiv lojistiği değer zincirinin tamamındaki hareket, verilerle desteklenen teknolojilerin ve süreçlerin birbirine yakınlaşması etrafında şekilleniyor.
Vinturas’ın INS’si gibi Blockchain teknolojileri, daha büyük uçtan uca tedarik zinciri entegrasyonlarına olanak tanıyor.

KaynakAutomotive Logistics