MoonPay kullanıcıları, karmaşık cüzdan adresleri girmek yerine alan adları ile dijital varlık gönderip alabilecek…

NFT domain adları sunan Unstoppable Domains şirketi, kripto ödeme şirketi MoonPay ile iş birliğini açıkladı. Böylelikle MoonPay kullanıcıları, uzun ve karmaşık cüzdan adresleri girmek yerine alan adları ile dijital varlık gönderip alabilecek.

MoonPay kurucu ortağı ve CEO’su Ivan Soto-Wright, söz konusu iş birliği ile kullanıcıların Web3 dünyasına girişinin daha da kolaylaşacağını söyledi. Soto-Wright’a göre Unstoppable Domains’in karmaşık karakterleri kaldırıp bunları özelleştirilebilir NFT alan adlarıyla değiştirmesi, kullanıcının işini epey kolaylaştıracak.

Unstoppable Domains’in yöneticilerinden Sandy Carter ise bu yenilikle birlikte Web3’ün daha sezgisel bir hale geleceğine vurgu yaptı ve hem deneyimli hem de kriptoya yeni başlayan kullanıcıların, sunulacak basitleştirilmiş güncellemeden kolay bir şekilde yararlanabileceğini kaydetti.

NFT alan adları ile birlikte ödeme işlemleri ve merkeziyetsiz uygulamalara (DApp), cüzdanlara ve borsalara da giriş yapılabilecek. Ayrıca güncelleme, kullanıcıların web siteleri ve uygulamalar tarafından erişime izin verilecek verileri seçmelerine de olanak tanıyor.

NFT alan adlarına yönelik talep artıyor…

Bu arada, NFT alan adlarına yönelik talep artmaya devam ediyor. Temmuz ayının başlarında, Ethereum Name Service kayıtları yüzde 200 arttı. Kayıtlardaki büyük artış, “000.eth” alan adının, satış zamanında yaklaşık 300 bin dolar değerindeki 300 Ether (ETH) karşılığında satıldığı en büyük ikinci “.eth” alan adı satışından sonra gerçekleşti.