Kısa bir süre önce Apple ve Android’de blok zinciri destekli video oyunu NFL Rivals’ı piyasaya süren Mythical Games, şimdi de “Nitro Nation World Tour” adlı başka bir mobil yapım çıkarmaya hazırlanıyor.

“Nitro Nation World Tour” ile oyuncular Aston Martin, Jaguar, Pagani ve McLaren Automotive gibi ünlü otomobil markalarından esinlenerek tasarlanan araba NFT’leri kazanırken ve toplarken yarışıyorlar. Şirketin yaptığı açıklamada, Mythical’ın yeni oyununu, “Nitro Nation” serisinin orijinal yaratıcıları CM Games ile beraber geliştirdiği belirtildi.

Oyun şirketi aynı zamanda, McLaren Automotive’in lansman için Mythical ile ortak olduğunu da belirtti.

‘NFL Rivals’ lansmanı

Mythical’ın NFL Rivals oyunu, sakin bir lansmanın ardından, Amerika Birleşik Devletleri’nin açık ara en popüler sporu olan NFL’in sezon öncesi periyoduna denk gelecek şekilde, Ağustos ayında piyasaya sürüldü. Mythical açıklamasına göre Apple ve Android cihazlarda kullanılabilen oyun milyonlarca kez indirildi.

Apple geçmişte blok zincir destekli mobil oyunlara karşı duruş göstermişti, bu sebeple NFL Rivals’ın oyuncularının uygulamadan ayrılmak zorunda kalmadan oyun varlıklarını alıp satmalarına izin vermesi dikkat çekici bir detay. Aynı durum Android cihaz kullanan oyuncular için de geçerli.

Mythical, Web3 oyun girişimleri arasında son derece tanınmış profilli bir destekçi listesi elde etti. NBA efsanesi Michael Jordan ve risk sermayesi olan “a16z” şirketinin yatırımcıları arasında yer alıyor. Son olarak 2021 yılında şirketin değeri 1,25 milyar dolara ulaştı.

KaynakThe Block