N26, geçen sene Avusturya ile başlayan kripto alım satım hizmeti serüveninin kapsamını yeni ülkelerle genişletti…

Neobankaların kripto alanına yönelik yoğun ilgisi devam ediyor. Bu kapsamda Almanya’nın önde gelen neobankaları arasında yer alan N26, geçen sene Avusturya ile başlayan -bir nevi pilot seviyedeki- kripto alım satım hizmeti serüveninin kapsamını yeni ülkelerle genişletti. Bu bağlamda kendi ülkesi Almanya’nın yanı sıra İsviçre, Belçika, Portekiz ve İrlanda’yı kapsayacak şekilde 5 ülkede daha kripto alım satım hizmeti sunmaya başladı.

Tamamen dijital ortamda hizmet sunan N26, böylelikle kripto alım satımına ilişkin olarak daha fazla ülkede hizmet sunacak. Öte yandan adımın Ocak ayının ilk günlerinde başlayan kripto piyasasındaki değişen pozitif seyirdeki hava ile ilgili olduğu düşünülüyor.

N26 yeni ürün ve hizmet kapsamındaki büyümesini hızla sürdürse de bankaya geçen sene BaFin tarafından getirilen yeni müşteri edimi sınırlandırması halen devam ediyor.

Almanya-Berlin merkezli yeni nesil bankacılık platformu N26, sadece dijital kanallar üzerinden hizmet sunuyor. 2013 yılında Valentin Stalf ve Maximilian Tayenthal tarafından kurulan girişim, 2016 yılında Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Almanya Federal Finansal Denetleme Otoritesi’nden bankacılık lisansı aldı ve tam bir banka olarak faaliyet göstermeye başladı.

Avrupa’da 20’den fazla ülkede hizmet sunan yeni nesil mobil bankanın dünya çapında yedi milyondan fazla müşterisi bulunuyor. Ayrıca Berlin, Barselona, Madrid, Milano, Paris, Viyana, New York ve São Paulo gibi şehirlerde 10 farklı ofiste çalışan 80 farklı milletten bin 500 civarı çalışanı bulunduğu biliniyor.

KaynakReuters