ABD merkezli takas odası Nacha, şirketler arasında ödeme ile ilgili bilgi alışverişini kolaylaştırmak için çevrimiçi bir platform olan Phixius’u oluşturmak adına blokzinciri teknolojisini kullanacak.

Geleneksel olarak ödemeyle ilgili bilgi alışverişi birden fazla ikili anlaşmadan oluşuyor. Manuel olarak çalıştırılan bu anlaşmaların yönetilmesi de oldukça masraflı olabiliyor. Manuel olarak çalıştırıldığı için de yanlış yönlendirilmiş ödemelere ve çeşitli sahtekarlık ihtimallerine yol açmış oluyor.

Yeni çevrimiçi platform, dağıtık defter teknolojisinin bir kombinasyonunu kullanarak ödeme sürecini kolaylaştırmak için teknolojiyi, kuralları ve katılımcıları entegre edecek. Bunu da Nacha birlikte çalışabilirlik alt kuruluşu Afinis tarafından sağlanan yeni ISO 20022 mesajlaşma standartları ve API’leri ile yapacak.

Nacha ve Afinis Birlikte Çalışabilirlik Standartları Genel Müdürü George Throckmorton konuyla ilgili olarak: “Phixius, blokzinciri teknolojisini kullanarak standardizasyon ve ağ katılımcılarını yöneten kurallar ile çoklu veri alışverişi anlaşmalarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor” ifadelerini kullanıyor.

Nacha, platformu oluşturmak için Ernst & Young ile sözleşme imzaladı. Platformun önümüzdeki Mayıs ayında erken erişim isteyen organizasyonlara sunulması bekleniyor.

KaynakFinextra