NBA oyunları dendiği zaman akla ilk önce 2K ve NBA Live serisi gelebilir, ancak değişmeye başlayan trendleri eksenine alan bir dizi gelişme de söz konusu…

Bu kapsamda NBA, NFT esaslı bir fantezi basketbol oyunu sunmak için Web3 platformu Sorare ile iş birliğine gidiyor. Yapılan resmi NBA açıklamasında fantazi basketbol oyununun taraftarların favori takımları ile oyunculara göre NFT destekli dijital koleksiyon ürünleri geliştirmesine izin vereceği kaydedildi. Ek olarak puan kazanmanın NBA oyuncularının gerçek yaşamdaki performanslarına bağlı olacağı bildirildi. Bu izdüşüm bir hayli dikkat çekici.

Sorare tarafından NBA’in 2022-23 sezonu için bu sonbaharda piyasaya sunulacak lisanslı ve oynaması ücretsiz NFT tabanlı basketbol oyununun ismi ise henüz açıklanmadı. Oyunda NBA takımlarının resmi logolarının kullanılacağı da gelen bilgiler arasında…

Konuyla ilgili açıklamasında NBA Komiseri Adam Silver, oyunun organizasyonun hayran kitlesini genişletmek için bir basamak olacağına işaret ederek şunları söyledi: “Sorare ile ortaklığımız, NBA taraftarlarına takımlarımız ve oyuncularımızla etkileşim kurmanın tamamen yeni bir yolunu sunacak. Sorare’nin yükselen NFT fantezi platformuyla, taraftar topluluğumuzu genişletme ve NBA basketbolunu dünya çapında büyütme noktasında önemli fırsatlar görüyoruz.”

Sorare’nin platformundan yararlanacak olan yeni basketbol fantezi oyunu, 185 ülkede iki milyondan fazla kayıtlı kullanıcı tarafından erişilebilir olacak.

Kaynakblockchain.news