Sürdürülebilir uygulamalara yönelik önemli bir adım atan Birleşik Krallık moda perakendecisi New Look, blockchain izlenebilirlik girişimi TrusTrace ile güçlerini birleştirdi. New Look’un sorumlu kaynak kullanımını teşvik eden bu girişiminin bir parçası olarak ortaklık, moda tedarik zincirinde şeffaflığı artırmayı amaçlıyor.

Son yirmi yılda moda endüstrisi tek kullanımlık ürünlerde çevresel kaygılara katkıda bulunan bir artışa tanık oldu. Endüstriyel su kirliliğinin %20’sinden hazır giyim sektörünün sorumlu tutuluyor. Örneğin tek bir kot pantolonun üretimi yaklaşık 1800 galon su gerektirir. New Look bu tür sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor.

Bu çevresel zorluklarla mücadele etmek için New Look, 2031 yılına kadar karbon emisyonlarında yüzde 46 azalma ve 2040 yılına kadar Net Sıfır statüsüne ulaşmak da dahil olmak üzere iddialı hedefler belirledi. TrusTrace ve onun blockchain izlenebilirlik platformu ile yapılan ortaklığın, bu hedeflere ulaşmada önemli bir rol oynaması bekleniyor.

TrusTrace CEO’su Shameek Ghosh, platformun perakendeciler, üreticiler, tedarikçiler, sertifikasyon kuruluşları ve sürdürülebilirlik çözüm sağlayıcıları dahil olmak üzere çeşitli paydaşlarla entegrasyonu kolaylaştıran açık mimarisini vurguladı. Bu entegrasyon, şeffaflığı ve hesap verebilirliği teşvik ederek New Look’un tedarik zincirine ilişkin ayrıntılı bilgiler sağlamayı amaçlıyor.

Özellikle tedarikçilerle ilişkili olanlar (Kapsam 3 emisyonları) olmak üzere karbon emisyonlarının azaltılması, halihazırda %22’lik bir azalmaya ulaşılmış olmasıyla New Look’un temel odak noktası olmuş durumda.

Adidas, Asics ve Brooks Running gibi büyük spor markalarıyla yaptığı çalışmalarla tanınan TrusTrace, New Look’u müşteri portföyüne önemli bir ekleme olarak görüyor. Blockchain izlenebilirlik platformu daha önce 2021’deki bir finansman turunda 6 milyon dolar toplamıştı.

Blokzinciri şeffaf ve verimli tedarik zincirini nasıl sağlayabilir?

KaynakLedgerInsights