Görünen o ki taraftarlar Amerikan futbolu müsabakalarının olduğu günlerde NFT de alıyor…

Dapper Labs’ın resmi lisanslı NFL All Day platformu üzerinden NFT satışları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda açıklanan yeni bir veriye göre koleksiyonlara ilgi, genellikle birçok maçın oynandığı Pazar günlerinde artıyor.

Bu ilginç satış trendi verisinin yanı sıra bir diğer bilgi, Eylül ayı içerisindeki iki günün satışlar anlamında ‘şaşırtıcı derecede’ öne çıktığına işaret ediyor. Buna göre 12 ve 19 Eylül 2022 tarihlerinde NFL All Day’deki satış rakamları, listelerin en üst sırasında yer alarak Bored Ape Yacht Club dahil tüm büyük projeleri geride bıraktı.

11 Eylül Pazar günü önceki güne göre yüzde 283’lük artışla 1,17 milyon dolarlık NFT satışı gerçekleşirken ivme 12 Eylül’de de devam etti. 18 Eylül Pazar günü 905 bin dolarlık NFT satışı kaydedildi ve bu da bir önceki güne göre yüzde 204’lük artışı temsil ediyordu. Satışlar ertesi gün 906 bin dolara (çok az bir artışla) ulaştı. Her iki noktada da toplam satış hacmi takip eden Salı gününde önemli ölçüde düştü.

Öte yandan genel tablo incelendiğinde Bored Ape’in Eylül ayındaki ortalama satış fiyatı yaklaşık 110.000 dolar değerinde ETH seviyesindeydi, buna karşın ortalama NFL All Day satış rakamı 31 dolar.

Son olarak Dapper Labs, NBA Top Shot NFT’lerinin NFL versiyonunu da satışa sundu. Genel itibarıyla ABD’de spor odaklı NFT’lere yönelik ciddi bir ilgi söz konusu ve trendin henüz ‘çok yeni’ olduğunu da unutmamak gerek.

KaynakDecrypt