NFT destekli video platformu Shibuya’nın 6,9 milyon dolar yatırım aldığı kaydedildi. İşte detaylar…

Sanatçı Emily “pplpleasr” Yang tarafından kurulan NFT destekli video platformu Shibuya’nın 6,9 milyon dolarlık tohum yatırımı aldığı açıklandı. Girişim sermaye fonu (VC) şirketleri Andreessen Horowitz ve Variant Fund liderliğindeki yatırım turuna NBA yıldızı Kevin Durant, şovmen Paris Hilton, ortağı Joe Tsai ile Aave kurucusu ve CEO’su Stani Kulechov gibi önemli melek yatırımcılar katılım gösterdi.

Shibuya’nın iş modeli, video içeriklerin kullanıcılar tarafından finanse edilmesi, bu noktada videolarda dair konu akışının satın alınan NFT’lerle birlikte oylarla belirlenmesi gibi bir dizi etkileşimi esas alıyor.

Web3, yaratıcılara eski iş modellerini yeniden düşünme ve projeleri hayata geçirmenin yeni yollarını benimseme fırsatı veriyor. Bu kapsamda sanatçı Emily “pplpleasr” Yang, şimdiden bir dizi yüksek kaliteli NFT geliştirdi. DeFi protokolleri için yaptığı NFT tasarımıyla Web3’te öne çıkan başarılı ismin girişiminin ulaştığı son yatırım büyük önem taşıyor.

Yatırımın ardından Ethereum odaklı NFT platformunun çalışan sayısını artıracağı ve orijinal video dizileri başlatmak için yeni içerik oluşturucuları ekibine dahil etmeye çalışacağı kaydedildi.

Pplpleasr’ın yanı sıra çok sayıda gişe rekortmeni Hollywood filminin konsept sanatçısı Maciej Kuciara tarafından kurulan Shibuya, Mart ayında orijinal anime dizisi “White Rabbit”in ilk bölümünü yayınlayarak dikkatleri üzerine çekmişti.