NFT dünyasında bir süredir devam eden spekülasyonlara yenilere ekleniyor…

Geçtiğimiz günlerde şüphesiz en popüler NFT projesi olan Bored Ape Yatch Club’ın (BAYC) taban fiyatı 30 Ethereum’un altına düştü. On-chain verilerine göre 27 dolara kadar gerileyen, birkaç gün boyunca 30 dolar civarında devam ederek Temmuz ayının ilk haftasında 33 dolara yeniden yükselen BAYC taban fiyatı, böylelikle son 22 ayın en düşüş seviyesine ‘değmiş’ oldu. Her ne kadar yeniden fiyatı bir nebze yükselse de yaşanan gelişmeler iki ayrı soruyu beraberinde getirdi: ‘NFT’ler daha da düşecek mi’ yoksa ‘alım fırsatı mı’ söz konusu?

Uzmanlara göre boğa senaryosu olasılığı daha yüksek. Zira Eylül-2021’de 30 ETH altına gerileyen BAYC taban fiyatı, ardından 153,7 ETH’e kadar çıkarak zirve yapmıştı. Kuşkusuz böyle bir senaryo, NFT alanına ilginin yeniden ciddi şekilde artışını beraberinde getirebilir. Zira gerek Türkiye’de, gerekse dünyanın birçok ülkesinde çok sayıda NFT projesi aktif…

İlginç bir detay olarak BAYC koleksiyonerleri, ürünlerini ellerinden çıkarma konusunda pek de niyetli görünmüyor, bu doğrultudaki veriye bakıldığında 2023 yılı içerisindeki BAYC koleksiyon ürünlerinin %80’den fazlası ‘el değiştirmemiş’ durumda. Bunun da yüksek volatilite beklentisi ile ilgili olabileceği iddia ediliyor.

En nihayetinde ise NFT ekosistemi için pozitif beklentilere dair bekleyiş sürüyor.

KaynakCoinGecko