NFT pazaryeri Formfunction, 29 Mart 2023’te kapatılacağını duyurdu.

NFT pazaryeri Formfunction, resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla 29 Mart 2023’te kepenk indireceğini açıkladı.

Solana tabanlı NFT pazaryeri tüm faaliyetlerin sonlandırılacağını, ancak koleksiyonerlerin mevcut NFT’lerini farklı pazaryerlerinde sergilemeye devam edebileceğini kaydetti. Bu kapsamda NFT’lerin hashlist’ini dışa aktarmayı kolaylaştıracakları bildirildi.

Söz konusu paylaşımda ayrıca NFT ekosistemi ile topluluklarının desteklenmeye devam edileceği ifadeleri yer aldı.

Şubat-2022’de yani ekosistemdeki ivmenin sürdüğü bir zamanda, üstelik 5 milyon dolarlık bir yatırımla birlikte kullanıma sunulan Formfunction, son dönemde adından pek de söz ettirmeyen NFT pazaryerleri arasında konumlandı. Son dönemde NFT işlem hacminde bir tırmanış göze çarpsa da ilginin belirli pazaryerlerinde toplandığı gözlendi…

2021 itibarıyla popülarite yakalayan NFT’ler 2022 yılının ağırlıklı olarak 2. yarısından itibaren daha az ilgi görmeye başladı. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinde kaydedilen düşüşler, bu alandaki ilginin azalmasına etki etti.

NFT koleksiyonerlerinin yaşadığı kayıplar ve bu alandaki sanatçıların daha az ilgi göstermeye başlamasıyla süreç daha da karamsar bir hal aldı. NFT ekosisteminin gidişatında 2022’nin pek de iç açıcı olmadığına şüphe yok, bununla birlikte son raporlar işlem hacmi tarafında hatırı sayılır bir yükselişe işaret ediyor.

KaynakDecrypt