Fractional, kurumsal kimliğine yönelik kapsamlı bir adımla ismini Tessera olarak değiştirdi…

NFT tabanlı platform şeklinde özetlenebilen Fractional, kurumsal kimliğine yönelik kapsamlı bir adımla ismini Tessera olarak değiştirdi. Söz konusu değişim, girişimin 20 milyon dolar yatırım almasının hemen ardından geldi.

Magic Eden ve OpenSea’ye yönelik fonlamalarla kanıtlanan bir eğilim olarak NFT odaklı platformlar, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda Paradigm liderliğindeki yatırımın Focus Labs, Uniswap Labs Ventures, E Girl Capital ve Yunt Capital’in katılımı ile gerçekleştiği kaydedildi. Ayrıca finansman turunun DeFi ve NFT dünyasında uzmanlığa sahip yaklaşık 50 melek yatırımcı tarafından desteklendiği bilgisi paylaşıldı.
Tessera’nın kurucusu ve CEO’su Andy Chorlian’ın da vurguladığı gibi melek yatırımcılar, protokolü geliştirmek için doğru geri bildirim ve önerileri vermede çok etkili olacaklar.

Tessera’nın iş modeli öncelikle NFT’lerin bölünmesi etrafında şekilleniyor, böylelikle kullanıcılar kiraya verdikleri parçalardan bir telif hakkı kazanabiliyorlar. Buna bağlı birçok kullanım durumunun var olduğu da belirtiliyor…

“Yeni ismi ile” Tessera’nın 20 milyon dolarlık yatırımın ardından, yeni bir protokol geliştirmeye odaklanacağı ve 24 kişiden oluşan ekibin pazarlama, mühendislik ve diğer bölümlerle daha da büyütüleceği aktarıldı.

Kaynakblockchain.news