Federal İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanlığı tarafından geliştirilen blockchain politikası, Nijerya Hükümeti tarafından onaylandı.

Nijerya hükümeti, ülkenin dijital ekonomiye geçişine yardımcı olma esası taşıyan ulusal bir blockchain politikasını onayladı.

Politika, Federal İletişim ve Dijital Ekonomi Bakanlığı tarafından geliştirildi. Bakanlık, politikanın vatandaşlar, işletmeler ve hükümet arasında güvenli işlemleri, veri paylaşımını ve değer alışverişini destekleyen, blockchain destekli bir ekonomi yaratmayı amaçladığını belirten bir bildiri yayınladı.

Açıklamada, “Politikanın vizyonu; insanlar, işletmeler ve Hükümet arasında güvenli işlemleri, veri paylaşımını ve değer alışverişini destekleyen ve böylece herkes için yeniliği, güveni, büyümeyi ve refahı artıran Blockchain destekli bir ekonomi yaratmaktır” denildi.

Öte yandan açıklamada 2021’de hükümetin baskı altına aldığı kripto para birimlerinden hiç söz edilmediği görüldü…

Politika temelde ekonominin farklı paydaşları ve sektörlerinin blockchain teknolojisini benimsemesi için düzenleyici çerçeveler geliştirmeye odaklanıyor.

Söz konusu politika, 28 Kasım 2019’da Başkan Muhammadu Buhari tarafından Abuja’daki Uluslararası Konferans Merkezinde 2.500’den fazla katılımcı önünde tanıtılan ve başlatılan Ulusal Dijital Ekonomi Politikası ve Stratejisi (NDEPS) ile uyumlu.

KaynakMuggle Head